Sałatę płuczemy, osączamy, układamy na talerzu i skraplamy oliwą. Makrelę pozbawiamy kręgosłupa i ości, po czym rozdrabniamy jej mięso widelcem i umieszczamy w półmisku. Jaja gotujemy na twardo, ścieramy na tarce lub drobno siekamy i mieszamy z makrelą. Do ryby dodajemy zmiażdżony czosnek oraz majonez i dokładnie mieszamy całość. doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ogórek i rzodkiewki kroimy w plasterki. Pastę z makreli układamy na liściach sałaty, posypujemy kukurydzą, ozdabiamy plasterkami rzodkiewki i ogórka. Wierzch sałatki polewamy majonezem lub śmietaną. Możemy podawać z pieczywem.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki