Przepis na Ryżowe kotlety z wątróbką

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
760
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • patelnia

Jak zrobić Ryżowe kotlety z wątróbką?

Ryż ugotować na miękko. Wątróbkę opłukać, osuszyć i smażyć na gorącym oleju. Zdjąć z patelni podsmażyć cebulę. Wątróbkę, cebulę i ryż przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy wbić jajko, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i wyrobić masę. Formować małe kotleciki. Panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z surówkami.

Podobne przepisy

Przystawka z bakłażana i pasztetu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Przekąski

Śledziki majoneziki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Przekąski

Kanapka z baleronem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Kaszanka z owocową nutką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Przekąski

Ciasteczka cytrynowe ze szprycy

Ile porcji: 50

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Desery

Pomidor w cieście bazyliowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Przekąski