Przepis na Ryżowe kotlety z wątróbką

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
757
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Przepis została opublikowana w dniu: 11.02.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2558 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • patelnia

Jak zrobić Ryżowe kotlety z wątróbką?

Ryż ugotować na miękko. Wątróbkę opłukać, osuszyć i smażyć na gorącym oleju. Zdjąć z patelni podsmażyć cebulę. Wątróbkę, cebulę i ryż przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy wbić jajko, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i wyrobić masę. Formować małe kotleciki. Panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z surówkami.

Podobne przepisy

Rolada z boczku

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 2880 min.

Data dodania: 2012-04-14

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Przekąski

Włoska panino

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2011-09-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przekąski

Prażone

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2011-06-01

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Musli na śniadanie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-15

Dodany przez: Junior

Kategoria: Przekąski

Kopytka z patelni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-08-15

Dodany przez: Junior

Kategoria: Przekąski

Owocowa sałatka z biszkoptami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-12-28

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski