Przepis na Ryż na ciepło

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1299
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ryż na ciepło?

Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę, lekko podsmażyć. Dodać ryż, oregano, pieprz i wlać dwie szklanki bulionu, dusić na małym ogniu dolewając bulion. Gdy ryż będzie już miękki dodać starty ser i dusić jeszcze trzy min. Odstawić z ognia i posypać posiekaną natką pietruszki.

Podobne przepisy

Makaron staropolski

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-18

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Kasze i ryż

Piątkowy obiad

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Kasze i ryż

Gołąbki z kaszą gryczaną

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-13

Dodany przez: wiechu

Kategoria: Kasze i ryż

Jajecznica z ryżem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-18

Dodany przez: Pola

Kategoria: Kasze i ryż

Pęczak z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: efka

Kategoria: Kasze i ryż

Makaron ryżowy z indykiem i warzywami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: zybi_01

Kategoria: Kasze i ryż