Przepis na Rydze marynowane

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2306
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Zdjęcia

Składniki

  • rydze 1 kg

zalewa

Akcesoria

  • nóż
  • garnek
  • słoiki z zakrętkami

Jak zrobić Rydze marynowane?

Rydze przebrać i ugotować ok. 30 minut. Z podanych składników przyrządzić marynatę, zagotować i włożyć na wrzątek pokrojoną cebulkę w talarki. Grzybki włożyć do słoiczków – nie ugniatać – do każdego słoiczka włożyć trochę cebulki. Wszytko zalać wrzącą zalewą, zakręcić słoiczki, odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia /nie pasteryzować/. Smacznego!

Podobne przepisy

Karkówka nadziewana pieczarkami

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 1580 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Grzyby

Grzybki z marchewką

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Grzyby

Makaron z pieczarkami i polędwiczką wieprzową

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-27

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Grzyby

Pieczarki podsmażane

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-02-29

Dodany przez: mati

Kategoria: Grzyby

Bigos przednówkowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-29

Dodany przez: Renia

Kategoria: Grzyby

Marynowane zielonki gąski

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Grzyby