Przepis na Ryby w zalewie octowej

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
15975
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

ZALEWA

DO SŁOIKA

Jak zrobić Ryby w zalewie octowej?

Świeże ryby czyścimy myjemy i osuszamy.
Pokrojone ryby obtaczamy w jajku i bułce – usmażyć.

Cebule pokroić w pół księżyce i włożyć do słoika na to usmażone ryby, można układać warstwami (cebula, ryba). Liść laurowy, ziele angielskie, pieprz wkładamy do słoików. Zagotowaną zalewą (ocet,woda), ale nie gorącą zalać słoiki i zakręcić. Ryby są gotowe do zjedzenia po trzech dniach.

Podobne przepisy

Sum pieczony w folii

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Ryby

Ryba w brzoskwiniach

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Śledzie w sosie słodko-kwaśnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Paluszki rybne smażone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Łosoś z niespodzianką pleśniową

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Cytrynowy łosoś

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ryby