Sznycle opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Natkę pietruszki, szczypiorek, czosnek i cebulę posiekać. Na rozgrzanym maśle usmażyć czosnek i cebulę, wymieszać z zieleniną. Przyprawić solą i pieprzem. Odłożyć 15 dag sera topionego, a resztę pokroić na 4 kawałki. Na każdy płat mięsa nałożyć jeden kawałek sera i plasterek szynki, posmarować masą ziołową. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na oleju, zalać bulionem drobiowym, dusić do miękkości. Roladki wyjąć, sos przecedzić, połączyć z resztą sera, winem i śmietaną. Zagotować, przyprawić do smaku. Roladki przełożyć na talerze, polać sosem. Najlepiej podawać z makaronem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne