Mięso myjemy i suszymy, potem kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty i posypujemy solą i pieprzem. Odkładamy godzinę do lodówki. Na tak przygotowanych filetach układamy kawałki szynki którą smarujemy łyżeczką musztardy. Paprykę kroimy w szerokie słupki. Paprykę układamy na szynce. Następnie zawijamy w rulony i spinamy wykałaczkami. Smażymy aż będą złote z każdej strony. W rondelku stopić masło, dodać mąkę, chwilkę smażyć, cały czas mieszając, dodać wywar drobiowy, dodać chrzan, przyprawić solą i cukrem. Wlać śmietanę, wymieszać, chwilkę podgrzewać. Dodać podsmażone roladki i dusić ok 15-20 minut.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Kuchnie świata
Kategoria: Mięsne