Ciasto: białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakaem. Rozmieszać i dodać białka. Delikatnie wymieszać i przelać na papier do pieczenia dokładnie rozprowadzając. Piec ok 8-10 min w 170 stopniach. Po upieczeniu roladę przełożyć na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i szybciutko zwinąć. Odczekać aż wystygnie. Krem: budyń rozrobić wedle przepisu na opakowaniu i zostawić do ostygnięcia. Ciepłe masło rozetrzeć mikserem, dodać cukier puder i miksować na puch. Dodawać po łyżeczce ostudzonego budyniu ciągle miksując. Na koniec dodać sok z cytryny i jeszcze chwilkę miksować. Roladę rozwinąć. Wyłożyć dokładnie krem na roladę i zwinąć. Lekko przycisnąć. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Na wierzch posypać cukrem pudrem i przyozdobić kawałkami brzoskwini.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta