Przepis na Rogaliki nadziewane

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
2505
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Pieczywa

Receptura została dodana w dniu: 26.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2370 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Rogaliki nadziewane?

Drożdże rozkruszyć z cukrem, posypać łyżką mąki i pozostawić do wyrośnięcia. Masło z mąką posiekać, dodać drożdże i śmietanę. Połączyć wszystkie składniki i włożyć ciasto do lodówki na 4 godz. Po wyjęciu pozostawić je na pół godziny w temperaturze pokojowej. Następnie rozwałkować na placki, małym talerzykiem wyciąć koła, pokroić je na ćwiartki, posmarować dżemem i zawinąć rogaliki. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Domowy chleb pachnący czosnkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: bernika

Kategoria: Pieczywa

Maszynowy pszenny chleb ze słonecznikiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Pieczywa

Ziołowy chleb tostowy

Ile porcji: 9

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Pieczywa

Mega kanapka dla niejadka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Pieczywa

Maślana chałka „poszóstnie” pleciona

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Pieczywa

Rumiane tosty

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-08-02

Dodany przez: onana

Kategoria: Pieczywa