Jaja ucieramy z cukrem i łączymy z rozpuszczonym w mikrofalowej masłem. Ciągle ubijając dodajemy mąkę. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku i wlewamy do utartych jaj. Ciasto wyrabiamy aż się ujednolici, po czym odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce aby podrosło. Orzechy, mak i migdały sparzamy, mielemy, ucieramy ze śmietana i cukrem. Gdy ciasto znacznie powiększy swoja objętość, rozwałkowujemy je i wycinamy z niego czworokąty. Układamy na każdy z nich po łyżce masy makowej i zwijamy je w rogaliki. Uformowane rogaliki odkładamy w ciepłe miejsce aby podrosły. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 230 stopni. Rogaliki pieczemy do tej pory aż przybiorą rumiany kolor (25 min).
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta