Przepis na Risotto fasolkowe

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1949
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Składniki

  • ryż 40 dag
  • rosól warzywny z kostki 1 i 1/2 litra
  • fasolka szparagowa mrożona 1 poczka
  • żółtka 4 szt
  • cebula 1/2 szt
  • masło 4 dag
  • śmietana 4 łyżki
  • starty ser
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Risotto fasolkowe?

Cebulę podsmażyć, fasolę lekko rozmrozić i dodać do cebuli. Dusić kilka minut, dodać ryż, a gdy wchłonie on cały tłuszcz, dolewać powoli wrzący rosół. Na koniec dodać śmietanę i starty ser. Gotowe risotto dzielić na porcje i na środek każdej wbić jedno żółtko

Podobne przepisy

Kasza z grzybami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Kasze i ryż

Makaron ryżowy z truskawkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: zybi_01

Kategoria: Kasze i ryż

Pasztet z kaszy jęczmiennej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2022-10-24

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Kasze i ryż

Pierogi z ryżem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-26

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Kasze i ryż

Pęczak z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: efka

Kategoria: Kasze i ryż

Kasza kuskus z masłem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-29

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż