Przepis na Raki

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1880
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Owoce morza

zawsze unikałam takich dań ale mogę stwierdzić, że to jest bardzo dobre.

Składniki

Jak zrobić Raki?

Raki umyć, do garnka wlać wodę, posolić, wrzucić koperek i po szczypcie kminku oraz tymianku. Do wrzątku wkładać raki pojedynczo i nakrywać pokrywką, aby nie przerywać wrzenia wody. Gotować ok. 5 min. Następnie osaczyć i z każdego usunąć środkowy płatek wraz z jelitem. W żaroodpornym naczyniu roztopić masło, wlać trochę wody, w której gotowały się raki, włożyć raki i dusić, aż staną się czerwone. Następnie wlać śmietanę, posypać bułką tartą i zieleniną, przykryć i dusić 15 min.

Podobne przepisy

Przepyszne śledzie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-11

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Owoce morza

Pikantne małże po sardyńsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-10

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Owoce morza

Pasta rybno-jajeczna

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Owoce morza

Śledzie w majonezie

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Owoce morza

Cytrynowa panga

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: testera

Kategoria: Owoce morza

Spagetti marinara

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska