zawsze unikałam takich dań ale mogę stwierdzić, że to jest bardzo dobre.
Raki umyć, do garnka wlać wodę, posolić, wrzucić koperek i po szczypcie kminku oraz tymianku. Do wrzątku wkładać raki pojedynczo i nakrywać pokrywką, aby nie przerywać wrzenia wody. Gotować ok. 5 min. Następnie osaczyć i z każdego usunąć środkowy płatek wraz z jelitem. W żaroodpornym naczyniu roztopić masło, wlać trochę wody, w której gotowały się raki, włożyć raki i dusić, aż staną się czerwone. Następnie wlać śmietanę, posypać bułką tartą i zieleniną, przykryć i dusić 15 min.
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Kuchnia włoska