Przepis na Raki

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1857
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Owoce morza

zawsze unikałam takich dań ale mogę stwierdzić, że to jest bardzo dobre.

Receptura została dodana w dniu: 19.04.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2230 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Raki?

Raki umyć, do garnka wlać wodę, posolić, wrzucić koperek i po szczypcie kminku oraz tymianku. Do wrzątku wkładać raki pojedynczo i nakrywać pokrywką, aby nie przerywać wrzenia wody. Gotować ok. 5 min. Następnie osaczyć i z każdego usunąć środkowy płatek wraz z jelitem. W żaroodpornym naczyniu roztopić masło, wlać trochę wody, w której gotowały się raki, włożyć raki i dusić, aż staną się czerwone. Następnie wlać śmietanę, posypać bułką tartą i zieleniną, przykryć i dusić 15 min.

Podobne przepisy

Śledzie w majonezie

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Owoce morza

Śledzik zawijany

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: malinka

Kategoria: Owoce morza

Halibut panierowany

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-07

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Owoce morza

Domowe rolmopsy

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Owoce morza

Śledzie w śmietanie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Owoce morza

Makaron z krewetkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Owoce morza