Przepis na Racuchy z kabaczka

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3576
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

Jak zrobić Racuchy z kabaczka?

Obranego i wydrążonego kabaczka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy drobno pokrojoną lub zmiksowaną cebulę, żółtka i przyprawy. Z białek ubijamy pianę i dodajemy ją do reszty ciasta, delikatnie mieszając. Ciasto nakładamy łyżką na patelnię i smażymy na złoty kolor.

Podobne przepisy

Cukinia lub kabaczek serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Warzywa

Ziemniaki piure

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Warzywa

Smażoane warzywa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-03

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa

Mizeria z ogórków

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-04

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Warzywa

Kapusta kiszona do golonki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Warzywa

Odparzana kapusta na gołąbki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-22

Dodany przez: monika4

Kategoria: Warzywa