Przepis na Puree ziemniaczane z cebulką i szczypiorem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1156
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Przepis została opublikowana w dniu: 18.04.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2214 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Puree ziemniaczane z cebulką i szczypiorem?

Obieramy ziemniaki i kroimy ziemniaki w kosteczkę i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki masła. Ziemniaki ugotować, wodę odlać, a ziemniaki odstawić do odparowania. Mleko podgrzać, dodać szczyptę gałki muszkatołowej, sól i resztę masła. Ziemniaki rozgnieść, powoli dodawać do nich gorące mleko i ubić na puree. Masło rozgrzać i podsmażyć na nim pokrojoną cebulkę na złoty kolor i posypać nią puree a na wierzch posypać szczypiorem

Podobne przepisy

Marchewka w panierce

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2011-09-14

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Warzywa

Placki z cukinii

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Warzywa

Nadziewany bakłażan

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Kapusta o smaku grzybowym

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Warzywa

Bób duszony

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-23

Dodany przez: Ula

Kategoria: Warzywa

Babka ziemniaczana z masłem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-21

Dodany przez: misia

Kategoria: Warzywa