Przepis na Puree ziemniaczane z cebulką i szczypiorem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1181
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Puree ziemniaczane z cebulką i szczypiorem?

Obieramy ziemniaki i kroimy ziemniaki w kosteczkę i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki masła. Ziemniaki ugotować, wodę odlać, a ziemniaki odstawić do odparowania. Mleko podgrzać, dodać szczyptę gałki muszkatołowej, sól i resztę masła. Ziemniaki rozgnieść, powoli dodawać do nich gorące mleko i ubić na puree. Masło rozgrzać i podsmażyć na nim pokrojoną cebulkę na złoty kolor i posypać nią puree a na wierzch posypać szczypiorem

Podobne przepisy

Kukurydza z grilla

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Warzywa

Pączki z ziemniaków

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-03

Dodany przez: ela

Kategoria: Warzywa

Ziemniaki podsmażane

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Jarskie

Cebulka duszona

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: noteska

Kategoria: Warzywa

Grillowany bakłażan

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-08

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Warzywa