Przepis na Pulpety w kapuście

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3450
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została opublikowana w dniu: 29.01.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2323 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Pulpety w kapuście?

Kapustę drobno szatkujemy, sparzamy i odcedzamy, wywar zachowujemy. Cebulę siekamy i lekko podduszamy na oliwie. Mięso doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z bułką tartą, podsmażoną cebulą i jajkiem. Z powstałej masy formujemy pulpety. Do szerokiego rondla wkładamy połowę poszatkowanej kapusty, na nią pulpety, jeden blisko drugiego, na nie pozostałą kapustę. Zalewamy wywarem kapuścianym. Doprawiamy kminkiem. Przykrywamy i gotujemy na maleńkim ogniu do miękkości. Koncentrat pomidorowy rozrabiamy w szklance wody i wlewamy do potrawy. Dusimy wszystko razem jeszcze ok. 10 min. Sos możemy zagęścić łyżką mąki ziemniaczanej.

Podobne przepisy

Żeberka w sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-09-22

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Mięsne

Schab karkowy w miodzie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Nasze ulubione ziemniaczki z gulaszem mielonym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-21

Dodany przez: Pola

Kategoria: Mięsne

Mielone z marchewką i pestkami z dyni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-21

Dodany przez: halina

Kategoria: Mięsne

Kurczak po chłopsku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-10-18

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne

Muffinki drobiowe z chińskim sosem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne