Przepis została dodana w dniu: 12.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2405 osób!
Smacznego!
Szalotki drobno posiekać. Do mięsa dodać posiekane szalotki, całe jajo i żółtko, bułkę namoczoną w wodzie z dodatkiem mleka – odciśniętą, sól i pieprz – do smaku. Wyrobić masę mięsną i uformować 8 pulpetów. Pulpety włożyć do gotującej się osolonej wody i gotować ok 10 minut na małym ogniu. Gotowe pulpety wyjąć i ułożyć w cieple. Z kostki rosołowej przygotować rosół, dodać łyżeczkę masła, doprawić śmietaną z odrobiną mąki, dodać łyżkę tartego chrzanu i utarte na tarce jabłko, zagotować i zalać gorącym sosem przygotowane wcześniej pulpety.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Kuchnia hiszpańska
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne