Przepis na Pstrąg marynowany

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2920
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

  • pstrągi 4 szt.
  • biała rzepa 1 szt.
  • sos sojowy 300 ml
  • sherry 100 ml
  • świeża kolendra 2 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • chrzan wasabi 2-3 łyżki

Jak zrobić Pstrąg marynowany?

Opłukać i osuszyć pstrą­gi. Obrać rzepę i zetrzeć na tarce do warzyw. siekać kolendrę. Wymieszać sos sojowy z sherry i kolendrą, przyprawić solą i pieprzem. Pstrągi obficie posmarować marynatą w środku, do każdej ryby włożyć garść rzepy. Pstrągi umieścić w naczyniu i polać pozostałą marynatą. Mary­nować w lodówce co najmniej 6 godz. (najlepiej całą noc), od czasu do czasu od­wracając. Ryby włożyć
w łapki do grillowania i upiec na grillu. Można też ułożyć je na folii aluminio­wej i upiec pod rozgrzanym grillem piekarnika albo usmażyć na lekko natłusz­czonej patelni grillowej. Po­dawać z chrzanem wasabi.

Podobne przepisy

Łosoś pieczony z aromatycznym masłem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-18

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ryby

Ryba w brzoskwiniach

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ryby

Pieczony karp

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-18

Dodany przez: ola

Kategoria: Ryby

Karp w galarecie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-10-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Penne z dorszem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: katarzyna_fly

Kategoria: Ryby

Karp pieczony

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-18

Dodany przez: malaga

Kategoria: Ryby