Opłukać i osuszyć pstrągi. Obrać rzepę i zetrzeć na tarce do warzyw. siekać kolendrę. Wymieszać sos sojowy z sherry i kolendrą, przyprawić solą i pieprzem. Pstrągi obficie posmarować marynatą w środku, do każdej ryby włożyć garść rzepy. Pstrągi umieścić w naczyniu i polać pozostałą marynatą. Marynować w lodówce co najmniej 6 godz. (najlepiej całą noc), od czasu do czasu odwracając. Ryby włożyć
w łapki do grillowania i upiec na grillu. Można też ułożyć je na folii aluminiowej i upiec pod rozgrzanym grillem piekarnika albo usmażyć na lekko natłuszczonej patelni grillowej. Podawać z chrzanem wasabi.
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby