Odlewamy szklankę mleka, resztę gotujemy. Do odlanego mleka dodajemy budynie, mieszamy. Gdy mleko zagotujemy, wlewamy rozmieszane budynie, mieszamy aby nie pojawiły się gródki. Odstawiamy, studzimy i miksujemy z cukrem pudrem i margaryną. Białka oddzielamy od żółtek, Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka, mąkę mieszamy ze sobą i proszek do pieczenia, wsypujemy do białek, miksujemy. Przelewamy ciasto do dwóch tortownic. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Upieczone biszkopty dzielimy na dwie części każdy osobno. Przekładamy je masą, na wierzch zalewamy wcześniej przyrządzoną galaretką tak jak na opakowaniu. Posypujemy wiórkami.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta