Przepis na Przekładaniecz masą i galaretką

Dodano przez:
Ile porcji:
35
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas pieczenia:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1324
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Przekładaniecz masą i galaretką?

Odlewamy szklankę mleka, resztę gotujemy. Do odlanego mleka dodajemy budynie, mieszamy. Gdy mleko zagotujemy, wlewamy rozmieszane budynie, mieszamy aby nie pojawiły się gródki. Odstawiamy, studzimy i miksujemy z cukrem pudrem i margaryną. Białka oddzielamy od żółtek, Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka, mąkę mieszamy ze sobą i proszek do pieczenia, wsypujemy do białek, miksujemy. Przelewamy ciasto do dwóch tortownic. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Upieczone biszkopty dzielimy na dwie części każdy osobno. Przekładamy je masą, na wierzch zalewamy wcześniej przyrządzoną galaretką tak jak na opakowaniu. Posypujemy wiórkami.

Podobne przepisy

Ciacho z kremem budyniowym

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2022-10-29

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Ucierane ciasto z brzoskwiniami i borówkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-29

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Kruche babeczki z galaretką

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Napoleonka.

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Ciasta

Błyskawiczny sernik na zimno

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Ciasto kremowe

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-10-14

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta