Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Fileta z kurczaka delikatnie solimy, pieprzymy i smażymy na oleju a następnie kroimy w kostkę.Cukinie kroimy w półplasterki, papryki w nieduże paski, pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.Na oliwie rumienimy czosnek,dodajemy pokrojone mięso,cukinię i paprykę.Smażymy 5-8 min. i dodajemy pomidoy i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy.Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Dusimy 10 min.Wsypujemy połowę startego parmezanu i mieszamy.Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.Makaron rozkładamy na talerze, polewamy potrawką i posypujemy resztą parmezanu.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne