Kiełbasy kroimy w kostkę. Kiełbasę wiejską podsmażamy na łyżce oleju. Gdy się zrumieni wyjmujemy a na tłuszcz wsypujemy oczyszczone i pokrojone w talarki pieczarki. Smażymy tak długo aż odparują. Ogórki kroimy w kosteczkę i odsączamy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy kiełbasę wiejską i dalej smażymy. Dodajemy mortadelę i krótko smażymy. Następnie wlewamy bulion, pomidory, pieczarki i ogórki. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Gotujemy ok. 20 min. Przed podaniem posypujemy zieleniną.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Kuchnia amerykańska
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne