Przepis na Pory z sosem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
705
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Pory z sosem?

Pory oczyszczamy i przekrawamy na pół. Gotujemy 10 min, osączamy.Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki.Czosnek siekamy, cebule i jajka drobno kroimy. Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy, doprawiamy do smaku.Marchew obieramy i kroimy w długie bardzo cienkie plasterki, przelewamy na sicie gorącą wodą.Pory owijamy plastrami marchewki. Polewamy sosem majonezowym z jakami.

Podobne przepisy

Pierogi z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Pierogi z serem i ziemniakami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: Emila

Kategoria: Jarskie

Podstawowe ciasto na pierogi 1

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Majonez

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-11

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Kluski śląskie ze słoniną

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: borys82

Kategoria: Jarskie

Gałeczki serowo-ryżowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-28

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie