Przepis na Pomidory w zalewie octowej

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
8256
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pomidory w zalewie octowej?

Dojrzałe, ale twarde pomidory należy dobrze sparzyć gorącą wodą, następnie obrać je ze skórek i pokroić w ćwiartki, tak pokrojone pomidory należy przełożyć do słoików. Z przegotowanej, ale ostudzonej wody należy odlać połowę, po czym ją zagotować na ogniu i rozpuścić w niej przygotowaną żelatynę. Pozostałą część wody należy zagotować z dodatkiem soli, cukru, octu, cebuli, czosnku i ziela angielskiego, po zagotowaniu odstawić do wystygnięcia, wymieszać ją i wlać do przygotowanych słoików z pomidorami. Słoiki należy szczelnie zakręcić i pasteryzować 5 minut.

Podobne przepisy

Sałatka w zalewie musztardowej

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 18 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Przetwory

Sałatka jarzynowa na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Żelujące malinki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Marynowane gruszki.

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-14

Dodany przez: beka

Kategoria: Przetwory

Ogórki w zalewie z kurkumą

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Fasolka konserwowa

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-12-04

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Przetwory