Żółtko ucieramy z masłem, dodajemy przesiana mąkę oraz sól, zagniatamy ciasto i odstawiamy je do lodówki na pół godziny. Schłodzone rozwałkowujemy i wykładamy nim formę a następnie nakłuwamy widelcem. Pieczemy niecałe 30 minut, w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Z dwóch pomarańczy wyciskamy sok, pozostałe parzymy, obieramy, kroimy na plasterki pozbywając się przy tym pestek. Jaja rozbijamy, oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy kogel mogel z sokiem wyciśniętym z pomarańczy oraz cytryny. Dodajemy podwójnie zmielony twaróg oraz rozpuszczoną w wrzątku żelatynę. Z białek i łyżki cukru ubijamy sztywna pianę i dodajemy do masy. Mieszamy dokładnie i powstałym kremem smarujemy ciasto, które obkładamy plasterkami pomarańczy. Odstawiamy do lodówki na 5-6 godzin. Pod koniec smarujemy ciasto dżemem i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta