Przepis na Półfrancuskie paluszki

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
943
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Półfrancuskie paluszki?

Z mąki, masła roślinnego, startego sera, śmietany i żółtek należy wyrobić ciasto. Zawinąć je w folie spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Białko roztrzepać. Ciasto wyjąć z lodówki, posmarować białkiem, posypać przyprawami, pokroić w paski. Paski ciasta ( paluszki) rozłożyć na wyłożonej pergaminem blaszce i piec przez 15 minut w temp. 180 stopni.

Podobne przepisy

Cisto na pizze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ciasta

Blok

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-26

Dodany przez: beka

Kategoria: Ciasta

Kakaowe z truskawkową pianką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Ciasta

Piernik z masą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-01

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Ciasto z ananasem

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Ciasta

Pijane wisienki

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta