Przepis na Podolskie knedle

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2105
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

ciasto

nadzienie

  • słonina 15 dag
  • cebula 2 szt.
  • ser twarogowy 20 dag
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Podolskie knedle?

Słoninę pokroić w kostkę i lekko stopić. Dodać pokrojoną cebulę i usmażyć. Połączyć ze zmielonym serem i doprawić do smaku. Ziemniaki obrać, zalać wrzącą i osoloną wodą do 3/4 wysokości. Ugotować, odcedzić, odparować, zemleć i wystudzić. Dodać mąkę i jajko, posolić. Zagnieść ciasto, podzielić je na części, uformować kule, rozpłaszczyć i nałożyć nadzienie. Uformować ponownie kule i gotować we wrzącej, osolonej wodzie.

Podobne przepisy

Pasta z szynki

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-27

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Jajka na twardo

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Jajka faszerowane pieczarkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-13

Dodany przez: jasia

Kategoria: Zimny bufet

Tarta z brukselką

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-22

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zimny bufet

Smalec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-21

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Kanapka z lucerną

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-10

Dodany przez: aakuku

Kategoria: Zimny bufet