pyszna jarska wersja, coś odmiennego niż popularne fast foody
Przepis została dodana w dniu: 18.03.2023
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2517 odwiedzających!
Bon Appétit!
Ciasto na spody z ziemniaków:
ziemniaki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Dodać startą cebule, jajko i mąkę, masę posolić i wymieszać.
Na patelni porcjami rozgrzewać olej, łyżką nakładać masę ziemniaczaną, wygładzić powierzchnię.
Kolejno usmażyć 10 dużych placków.
Zabezpieczyć przed wystygnięciem (można wstawić do lekko nagrzanego piekarnika).
Pomidory i osączoną mozzarellę pokroić w plasterki, szynkę w cienkie paseczki.
Placki ziemniaczane ułożyć na nasmarowanej olejem blasze.
Obłożyć pokrojonymi pomidorami i szynką, na wierzchu poukładać plasterki mozzarelli.
Oprószyć solą i pieprzem, posypać tymiankiem oraz parmezanem.
Blachę z ziemniaczanymi pizzami wsunąć do nagrzanego piekarnika, zapiekać 10 minut w temp. 200 stopni C.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie