Przygotowujemy farsz:rodzynki zalewamy ciepłą wodą i po ok. 20 min osączamy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Smalec rozgrzewamy na patelni i szklimy na nim cebulę. Dodajemy mielone mięso i smażymy ok. 10 min. Wlewamy bulion i dusimy tak długo, aż cały płyn odparuje. Dodajemy rodzynki, kmin rzymski i ostrą paprykę. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy ciasto: przesianą mąkę siekamy z masłem, dodajemy łyżeczkę soli i wodę tyle, by zagnieść gładkie ciasto. Dobrze wyrabiamy. Rozwałkowujemy na grubość ok. 0, 5 cm i szklanką wycinamy krążki. Na każdym krążku układamy farsz mięsny i dobrze zlepiamy brzegi. Dużą ilość smalcu rozgrzewamy na patelni, wkładamy pierożki i smażymy na złoto.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne