Przepis na Pierogi z pasztetem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3870
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Ciasto

Nadzienie

Jak zrobić Pierogi z pasztetem?

Zagnieść ciasto tak jak na pierogi. Pieczarki i cebulę pokroić drobno i podsmażyć. Pasztet rozetrzeć, dodać pieczarki z cebulą, natkę pietruszki, wymieszać, przyprawić do smaku. Ciasto rozwałkować, wykrawać za pomocom szklanki kółka, nałożyć farsz i zlepić. Pierogi gotować w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia na wierzch wody. Wyjąć za pomocom łyżki cedzakowej. Podawać polane masełkiem.

Podobne przepisy

Smażona karkówka Heli

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 17 min.

Data dodania: 2024-02-29

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne

Kurczak panierowany

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne

Ziołowe zraziki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Mielone z ogórkami kiszonymi

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-21

Dodany przez: halina

Kategoria: Mięsne

Kurze nóżki nadziewane pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Pieczeń wieprzowa

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-09

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Mięsne