Przepis na Pierogi z miętą

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1345
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

ciasto

farsz

  • ziemniaki 1 kg
  • ser biały 0,5 kg
  • cebula 4 sztuki
  • jarzynka 1 łyżka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • mięta świeża posiekana 4 łyżki

Akcesoria

  • nóż
  • patelnia
  • stolnica
  • szklanka
  • wałek
  • garnek

Jak zrobić Pierogi z miętą?

Z mąki, jaj, wody i soli robimy ciasto – w zależności od tego jak się będzie wyrabiać można dać mniej lub więcej mąki. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Na patelni na oleju smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, doprawioną jarzynką; dodajemy do ziemniaków razem z olejem. Do tego dodajemy ser, miętę i pieprz, mieszamy. Na stolnicy rozwałkowujemy ciasto i wyżynamy szklanką kółka. Nakładamy farsz i lepimy pierogi. Ulepione pierogi gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

Podobne przepisy

Tort naleśnikowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-04

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Kolorowe galarciki bezmięsne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Kotlety z fasoli

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-11-29

Dodany przez: Emila

Kategoria: Jarskie

Paszteciki z pieczarkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Salami w cieście jajecznym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Krokiety z pieczarkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-13

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie