Przepis na Piernik z masą

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2665
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

ciasto

masa

  • mleko 400 ml
  • masło roślinne 1 kostka
  • cukier 12 dag
  • budyń śmietankowy lub waniliowy 1 opakowanie

Jak zrobić Piernik z masą?

Miękkie masło należy utrzeć z cukrem pudrem i ucierając dodawać po jednym żółtku. Następnie powoli wlewać śmietanę i miód, ciasto cały czas ucierać. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z sodą i przyprawą do pierników na przemian z pianą ubitą z białek. Ciasto piec przez około 40- 45 minut w temp. 180 stopni. Budyń należy ugotować na mleku wraz z cukrem. Po wystudzeniu utrzeć z masłem. Ciasto przestudzić i przekroić na dwa blaty. Przełożyć je masą budyniową. Wierzch także udekorować masą.

Podobne przepisy

Placki teściowej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Polewa na ciasta

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Muffinki czekoladowe z lukrem miętowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-01

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Ciasto Aldony

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Ciasto z bitą śmietaną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Duży piernikowiec

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-10-06

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta