Przepis na Piernik z masą

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2700
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

ciasto

masa

  • mleko 400 ml
  • masło roślinne 1 kostka
  • cukier 12 dag
  • budyń śmietankowy lub waniliowy 1 opakowanie

Jak zrobić Piernik z masą?

Miękkie masło należy utrzeć z cukrem pudrem i ucierając dodawać po jednym żółtku. Następnie powoli wlewać śmietanę i miód, ciasto cały czas ucierać. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z sodą i przyprawą do pierników na przemian z pianą ubitą z białek. Ciasto piec przez około 40- 45 minut w temp. 180 stopni. Budyń należy ugotować na mleku wraz z cukrem. Po wystudzeniu utrzeć z masłem. Ciasto przestudzić i przekroić na dwa blaty. Przełożyć je masą budyniową. Wierzch także udekorować masą.

Podobne przepisy

Ciasteczka z płatków owsianych i żurawiny

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-23

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ciasta

Bułeczki serowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-02

Dodany przez: maly_kabaczek

Kategoria: Ciasta

Masa budyniowa na biszkopt

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-23

Dodany przez: Pola

Kategoria: Ciasta

Ciastka z musli

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Pączki domowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Biszkopciki z kremem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-10-24

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta