W misce zrobić sos z przyprawy do grilla, rozmarynu, soli i oleju zrobić sos. Golonki opłukać, osuszyć i włożyć do miski z sosem i pomieszać aby całe golonki obtoczyły się w przyprawach (zamiast przyprawy do grilla możemy dodać inną przyprawę) ziemniaki oczyścić, obrać i pokroić w ćwiartki. Pieczarki oczyścić pokroić w ćwiartki, cebulę obrać i pokroić w piórka, a papryczkę chilli pokroić na drobniejsze kawałki. Golonki wyłożyć do dużej blaszki, między golonki powkładać ziemniaki, paprykę a na końcu posypać cebulą i papryczką chilli. Ziemniaczki i pieczarki posypać solą, pieprzem i dowolną przyprawą (może być do ziemniaków) i skropić delikatnie olejem. Podlać ok 1 szkl wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 c, na około 1,5-2 godziny.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne