Pory pokroić w plastry i przesmażyć na 5 łyżkach oleju z pokrojonymi w kosteczkę 4 ząbkami czosnku. Surowy boczek nacinamy wzdłuż, tak by powstał cienki płat. Przykrywamy folią i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Powstały płat boczku smarujemy musztardą, przeciśniętym przez praskę pozostałym czosnkiem, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce przez 3 godz. Na środku płata surowego boczku rozkładamy plastry boczku wędzonego a na nich nadzienie z pora. Boczek ciasno rolujemy i związujemy sznurkiem. Obsmażamy na rumiano na pozostałym oleju. Przekładamy na brytfannę i pieczemy w piekarniku przez 45-60 min w temperaturze 135 stopni c.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne