Maślaki obgotowujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju rumienimy posiekaną cebulę. Mięso i słoninę dwukrotnie mielimy w maszynce, dodajemy podsmażoną cebulę, namoczoną w ciepłym rosole bułkę tartą, lekko spienione białka oraz przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę a następnie dzielimy na trzy części. Do jednej części dodajemy maślaki. W wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formie rozkładamy kolejno masy: masa mięsna, masa z grzybami i pozostała masa mięsna. Pieczeń wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni c i pieczemy ok. 1, 5 godz.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne