Przepis na Pieczeń barania z pieca

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
1520
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Pieczeń barania z pieca?

Oczyścić pieczeń baranią z tłuszczu i żył, zbić mocno, sparzyć wrzącym octem. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Odstawić na półtorej lub dwie godziny. Ułożyć w wysmarowanej masłem brytfannie, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec polewając sosem z pieczenia, który sie zbiera w brytfannie. Na koniec wymieszać mąkę ze śmietaną i dolać do sosu, wymieszać.

Podobne przepisy

Szynka z sosem czosnkowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Mięsne

Pyzy z mięsem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-11

Dodany przez: sylwiach

Kategoria: Mięsne

Filety wypchane jajkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-18

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Sos do spagetti

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-29

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Pieczeń rzymska staropolska

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-02

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Mięso mielone z cebulką smażone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-04

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne