Przepis na Pieczarkowa z pulpetami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
950
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Pieczarkowa z pulpetami

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pieczarkowa z pulpetami?

Pieczarki umyć, pokroić i przesmażyć na maśle. Zalać ok. 2 litrami wody. Gotować. Marchew obrać, zetrzeć na tarce, dodać do zupy. Do mięsa dodać mannę i posiekaną cebulę, doprawić do smaku. Zarobić masę. Z masy formować małe pulpeciki, obtaczać w mące i wrzucać na gotującą się wodę z pieczarkami. Gotować 10-12 minut. Doprawić do smaku. Dodać posiekaną natkę pietruszki i śmietanę. Podawać z makaronem. Pulpety przed dodaniem do zupy można obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć na tłuszczu.

Podobne przepisy

Zupa z papryką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Zupy

Grochówka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 140 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-18

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Zupa czonskowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Moja ogórkowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-11

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Zupy

Rosół po kapitańsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-02

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy