Obieramy pieczarki, myjemy je i kroimy w cienkie paski. Pory myjemy, oczyszczamy, wybieramy białe części i kroimy je na półcentymetrowe krążki. Rozgrzewamy tłuszcz w niewielkim garnku, smażymy w nim przez chwilę plastry pieczarek i kawałki porów. Do garnka wlewamy odrobinę wrzącej wody, nakrywamy i dusimy przez kilka minut. W tym czasie obieramy marchew którą następnie ścieramy na tarce o dużej wielkości oczkach. Dokładamy ją do duszących się porów i pieczarek. Zdejmujemy garnek z ognia i wrzucamy do niego starte jabłko. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i oliwą. Sałatkę studzimy i przekładamy ją do salaterek. Smacznego.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki