Taki pasztet najlepiej piec w naczyniu żaroodpornym, później całość można postawić na stół(także jako ozdoba) np. na Święta Wielkanocne.
Tuszę kurczaka i obraną włoszczyznę ugotuj. Na maśle usmaż wątróbkę. Mięso zmiel z wątróbką, warzywami i namoczoną uprzednio kajzerką w mleku. Wbij jaja. Przypraw i wszystko razem wymieszaj. Przełóż do formy, piecz 1 godzinę w temp. 180*c. Z wywarze z gotowania (ok. 2 szklanek) rozpuść żelatynę, dodaj sos sojowy i sherry, zalej pasztet odstaw do zastygnięcia. Taki pasztet najlepiej piec w naczyniu żaroodpornym, później całość można postawić na stół np. Na święta wielkanocne.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne