Mięso indycze nie musi być nudne
Oczyszczony filet kładziemy na foli, rozkrawamy na płasko, przykrywamy folią, aby tłuczkiem nie zniszczyć powierzchni mięsa i powoli równomiernie rozbijamy filet najcieniej, jak się da ale uważając, żeby nie powstały dziury.
Następnie filet solimy, oprószyłam świeżo zmielonym czarnym pieprzem, posypałam czosnkiem granulowanym. Na mięsie z boku układam równomiernie warstwę pokrojonej fety, na to pomidory suszone, listki bazylii i przykrywam plasterkami mozzarelli.
Filet zwijamy tak żeby zwinąć go w całości ściśle również w folie na której leżał, tak żeby go zostawić na jakieś 15 minut i żeby rolada nabrała kształtu. Następnie odwijam z folii, wołam męża który mi te roladę profesjonalnie związuje 🙂 rozgrzewamy patelnie z oliwa smażę roladę z każdej strony. Przez kilka minut.
Potem filet ląduje w rękawie foliowym razem z sosem z patelni i do piekarnika nagrzanego do 180st. Na jakieś 40 minut. W trakcie pieczenia przewróciłam go raz. Po upieczeniu zdjęłam sznurek i pokroiłam ostrym nożem w plastry.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Mięsne