Cukinię (najlepiej długą) umyć i pokroić na plasterki. Fasolkę umyć i pourywać końce i pokroić na pół. Parówki przeciąć na 2 części, potem znów na pół, aby utworzyły 4 długie paseczki, przeciąć na mniejsze i dodać na gorącą patelnię z masełkiem, podsmażyć chwilkę. Zdjąć je patelni. Cebulkę obrać i pokroić na duże kawałki, na tłuszczu po parówkach podsmażyć cebulkę, potem dodać fasolkę, posolić, podsmażyć i dodać kilka łyżek wody, dusić chwilkę. Potem dodać pokrojoną w plasterki cukinię i pokrojoną kolorową paprykę i dalej dusić. Do półtwardych warzyw dodać parówki i dusić 3 min, dodać przyprawy do smaku i wymieszać.
Kategoria: Kuchnia włoska
Kategoria: Kuchnie świata
Kategoria: Kuchnia amerykańska
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Kuchnie świata
Kategoria: Desery