Przepis na Parówkowa ratatuja z cukinią i zieloną fasolką

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2205
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnie świata

Zdjęcia

Składniki

  • parówki z indyka 5 szt
  • masło 2 łyżki
  • cebula 1 szt
  • cukinia młoda 1 szt
  • zielona fasolka 100 g
  • sól
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • papryka żółta 1/2 szt
  • pieprz

Jak zrobić Parówkowa ratatuja z cukinią i zieloną fasolką?

Cukinię (najlepiej długą) umyć i pokroić na plasterki. Fasolkę umyć i pourywać końce i pokroić na pół. Parówki przeciąć na 2 części, potem znów na pół, aby utworzyły 4 długie paseczki, przeciąć na mniejsze i dodać na gorącą patelnię z masełkiem, podsmażyć chwilkę. Zdjąć je patelni. Cebulkę obrać i pokroić na duże kawałki, na tłuszczu po parówkach podsmażyć cebulkę, potem dodać fasolkę, posolić, podsmażyć i dodać kilka łyżek wody, dusić chwilkę. Potem dodać pokrojoną w plasterki cukinię i pokrojoną kolorową paprykę i dalej dusić. Do półtwardych warzyw dodać parówki i dusić 3 min, dodać przyprawy do smaku i wymieszać.

Podobne przepisy

Kurczak z ryżem i ananasem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-26

Dodany przez: djkatee

Kategoria: Kuchnie świata

Żeberka z sosem i kaszą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Kuchnie świata

Biscotti z czekoladą i migdałami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia włoska

Flaczki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 215 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia polska

Grochówka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 140 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Calzone

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska