Przepis na Parówkowa ratatuja z cukinią i zieloną fasolką

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2170
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnie świata

Zdjęcia

Składniki

  • parówki z indyka 5 szt
  • masło 2 łyżki
  • cebula 1 szt
  • cukinia młoda 1 szt
  • zielona fasolka 100 g
  • sól
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • papryka żółta 1/2 szt
  • pieprz

Jak zrobić Parówkowa ratatuja z cukinią i zieloną fasolką?

Cukinię (najlepiej długą) umyć i pokroić na plasterki. Fasolkę umyć i pourywać końce i pokroić na pół. Parówki przeciąć na 2 części, potem znów na pół, aby utworzyły 4 długie paseczki, przeciąć na mniejsze i dodać na gorącą patelnię z masełkiem, podsmażyć chwilkę. Zdjąć je patelni. Cebulkę obrać i pokroić na duże kawałki, na tłuszczu po parówkach podsmażyć cebulkę, potem dodać fasolkę, posolić, podsmażyć i dodać kilka łyżek wody, dusić chwilkę. Potem dodać pokrojoną w plasterki cukinię i pokrojoną kolorową paprykę i dalej dusić. Do półtwardych warzyw dodać parówki i dusić 3 min, dodać przyprawy do smaku i wymieszać.

Podobne przepisy

Struffoli

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Spaghetti puttanesca

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kuchnie świata

Granola

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia amerykańska

Ciasto z kremem tiramisu

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-12

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Włoska jajecznica

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kuchnie świata

Tiramisu truskawkowo-rabarbarowe

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery