Przepis na Panga w sosie musztardowym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1579
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Owoce morza

Receptura została dodana w dniu: 18.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2006 osób!
Smacznego!

Składniki

  • cebula 2 sztuki
  • panga 4 filety
  • bulion rybny 200 ml
  • białe wytrawne wino 200 ml
  • sól
  • pieprz
  • łagodna musztarda 4 łyżki
  • mąka 2 łyżki
  • masło 3 łyżki
  • liść bobkowy 2 sztuki
  • świeże zioła prowansalskie
  • oliwa

Jak zrobić Panga w sosie musztardowym?

Filety z pangi rozmrozić, opłukać, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Rybę obsmażyć na oliwi, posmarować 2 łyżkami musztardy i ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Posiekaną cebulę podsmażyć z oliwą i mąką. Wlać wino i bulion, dodać posiekane zioła i gotować przez 5- 10 minut. Tak przygotowanym sosem zalać rybę i zapiec przez 15 minut w temp. 190 stopni. Po tym czasie dodać do sosu musztardę, sól i pieprz.

Podobne przepisy

Śledzie po kaszubsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-24

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Owoce morza

Pasta rybno-jajeczna

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Owoce morza

Śledzie z grzybami

Ile porcji: 3

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Owoce morza

Halibut panierowany

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Owoce morza

Szuba II

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Owoce morza

Krewetki w cieście

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 22 min.

Data dodania: 2013-11-25

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Owoce morza