Przepis na Panga w sosie musztardowym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1590
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Owoce morza

Składniki

  • cebula 2 sztuki
  • panga 4 filety
  • bulion rybny 200 ml
  • białe wytrawne wino 200 ml
  • sól
  • pieprz
  • łagodna musztarda 4 łyżki
  • mąka 2 łyżki
  • masło 3 łyżki
  • liść bobkowy 2 sztuki
  • świeże zioła prowansalskie
  • oliwa

Jak zrobić Panga w sosie musztardowym?

Filety z pangi rozmrozić, opłukać, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Rybę obsmażyć na oliwi, posmarować 2 łyżkami musztardy i ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Posiekaną cebulę podsmażyć z oliwą i mąką. Wlać wino i bulion, dodać posiekane zioła i gotować przez 5- 10 minut. Tak przygotowanym sosem zalać rybę i zapiec przez 15 minut w temp. 190 stopni. Po tym czasie dodać do sosu musztardę, sól i pieprz.

Podobne przepisy

Smażona miruna

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Owoce morza

Halibut panierowany

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-07

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Owoce morza

Niedzielny obiad

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Owoce morza

Kanapka z łososiem i serem mascarpone

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Owoce morza

Filet z miruny

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: Gr4zyna

Kategoria: Owoce morza

Mule w białym winie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Owoce morza