Przepis na Ozorki w sosie korniszonowym

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1088
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Ozorki w sosie korniszonowym?

Obrane marchewkę i pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Oczyszczone i umyte ozorki wrzucamy do wrzącego wywaru i gotujemy do miękkości. Na 10 min przed końcem gotowania dodajemy tymianek. Ozorki z wywarem odstawiamy do wystudzenia. Kiedy przestygną ozorki obieramy ze skóry. Przygotowujemy sos: ogórki kroimy w kosteczkę i łączymy z pokrojoną w kostkę cebulą, jogurtem, majonezem oraz kaparami. Doprawiamy do smaku. Ozorki kroimy cienko wzdłuż i polewamy sosem.

Podobne przepisy

Filet z cebulką do makaronu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Kotleciki mięsno-pieczarkowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-29

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Roladki z musztardą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Schab jak z restauracji w płatkach

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Kurczak po tajsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-12

Dodany przez: kassik

Kategoria: Mięsne

Paprykowo-tymiankowe pałki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 160 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne