Przepis na Ozorki w sosie korniszonowym

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1056
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została opublikowana w dniu: 01.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2292 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Ozorki w sosie korniszonowym?

Obrane marchewkę i pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Oczyszczone i umyte ozorki wrzucamy do wrzącego wywaru i gotujemy do miękkości. Na 10 min przed końcem gotowania dodajemy tymianek. Ozorki z wywarem odstawiamy do wystudzenia. Kiedy przestygną ozorki obieramy ze skóry. Przygotowujemy sos: ogórki kroimy w kosteczkę i łączymy z pokrojoną w kostkę cebulą, jogurtem, majonezem oraz kaparami. Doprawiamy do smaku. Ozorki kroimy cienko wzdłuż i polewamy sosem.

Podobne przepisy

Zapiekanka z kurczakiem i bakłażanem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Mięsne

Boczek przygotowany bez pieczenia

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-09-29

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Mięsne

Kotlet z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-08

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Domowe wędliny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 720 min.

Data dodania: 2022-09-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Mielone zapiekane

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Ukwiały z cukinii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne