Przepis na Orzechowy placek miodowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2814
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Przepis została dodana w dniu: 04.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2340 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Orzechowy placek miodowy?

Ciasto:
podgrzać miód, aż się rozpuści, zostawić do ostygnięcia. Mąkę posiekać z margaryną, dodać cukier, sodę, jajka i miód. Zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części, rozwałkować i piec kolejno na blasze (najlepiej na papierze do pieczenia) w temperaturze 180 stopni 15 minut. Na ostatni rozwałkowany placek wyłożyć masę orzechową i upiec. Upieczone placki na drugi dzień przełożyć kremem z kaszy manny i dżemem z czarnej porzeczki: ciasto, krem, ciasto, dżem, ciasto, krem, ciasto orzechowe. Na następny dzień ciasto stanie się miękkie i będzie rozpływać się w ustach. Masa orzechowa:
rozpuścić margarynę z cukrem i miodem, dodać rozdrobnione orzechy. Krem:
zagotować litr mleka z cukrem, wsypać kaszę mannę i mieszać, aż zgęstnieje ( ok 5 min. ). Rozetrzeć masło i margarynę, stopniowo dodawać ostudzoną kaszę. Do utartej masy dodać zmielone orzechy lub migdały.

Podobne przepisy

Cycki teściowej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-15

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Wspomninie lata

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-31

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Ciasta

Makowiec na ucieranym spodzie

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Sernik z mlekiem i brzoskwiniami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Babka smaczna i tania

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Czarno-białe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-20

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta