Przepis na Orzechowo-jabłkowy biszkopt

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas pieczenia:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
774
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Orzechowo-jabłkowy biszkopt?

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną, dodajemy jaja ubite z cukrem po czym dokładnie mieszamy. Do ciasta dodajemy olej oraz ulubiony dżem. Wsypujemy starte orzechy włoskie i jabłka pokrojone w kostkę. Całość mieszamy bądź miksujemy. Formę smarujemy masłem, wylewamy ciasto i pieczemy przez około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Ostygnięte ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Rolada waflowa Aliny

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Kolorowy serniczek

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Sernik z galaretką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-21

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Lukier z białek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-02-08

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Ciasta

Babka piaskowa w polewie kakaowej

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-31

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Ciasta

Ptysie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-14

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta