Przepis na Orzechowo-jabłkowy biszkopt

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas pieczenia:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
795
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Orzechowo-jabłkowy biszkopt?

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną, dodajemy jaja ubite z cukrem po czym dokładnie mieszamy. Do ciasta dodajemy olej oraz ulubiony dżem. Wsypujemy starte orzechy włoskie i jabłka pokrojone w kostkę. Całość mieszamy bądź miksujemy. Formę smarujemy masłem, wylewamy ciasto i pieczemy przez około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Ostygnięte ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Fantazyjny torcik z wiśnią

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 160 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Szybko „coś słodkiego”

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Zielona żabka

Ile porcji: 11

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Ciasta

Drożdżówka z serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Walentynkowe muffinki kakaowe z wiśniami z wiśniówki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-31

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Trociniak truskawkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-12

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta