Przepis na Ogromny pieróg z ciasta francuskiego

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3302
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Pomysł i wykonanie mojej córki. To efekt gdy dzieci nudzą się w deszcz.

Zdjęcia

Składniki

  • ciasto francuskie
  • oregano
  • jajko
  • ser zółty starty 100 gram
  • pieczarki kilka
  • pomidor
  • udko wędzone kurczaka
  • keczup 2 łyżki
  • szynka plastry
  • bazylia
  • papryka czerwona

Jak zrobić Ogromny pieróg z ciasta francuskiego?

karnik na 180st. Płat ciasta układamy na papierze do pieczenia. Ciasto smarujemy keczupem lub pastą pomidorową, posypujemy oregano.

Na połowie ciasta układamy kawałki szynki, papryki, plasterki pieczarek, kawałki pokrojonego drobno kurczaka, plasterki pomidora i posypujemy wszystko serem, oregano i bazylia.

Przykrywamy szczelnie drugą stroną ciasta i zawijamy brzegi jak na pierogi. Smarujemy ciasto rozkłóconym jajkiem z wierzchu i sypiemy oregano. Pieczemy w piekarniku do zrumienienia ok 20-25 minut.

Podobne przepisy

Kokiety z mięsem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-07

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Mięsne

Polędwiczka w ziołach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Schabowe w sosie z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Mięsne

Gulasz domowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-05

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Parówkowe księżyce

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Wieprzowina z patelni

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne