Nuggetsy jak w znanych restauracjach fast food, jednak w znacznie zdrowszym wydaniu, gdyż robione w domu, ze świeżych składników, bez ulepszaczy i konserwantów.
Znakomicie smakują na ciepło jak i na zimno. Najpyszniejsze z sosem czosnkowym lub sosem tzatzyki.
Piersi kurczaka kroję w dużą kostkę i marynuję w granulowanym czosnku, soli i pieprzu.
Następnie panieruje w mące, jajku, oraz bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.
Rozgrzewam olej i smażę partiami mięso.
Odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Przed podaniem posypuje ziołami – posiekanym rozmarynem, koperkiem, natka pietruszki…
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne