Przygotować ciasto naleśnikowe, łącząc dokładnie mikserem wszystkie składniki. Usmażyć naleśniki. Farsz: masło stopić na patelni, dodać mąkę. Mieszając podsmażać ok. 2 minuty. Wlać mleko, gotować, mieszając, aż całość mocno zgęstnieje. Dodać sól i pieprz. Szynkę pokroić w paski, dodać do sosu. Pieczarki pokroić na drobno i podsmażyć na osobnej patelni. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połowę sera dodać do sosu. Poddusić sos, aby zgęstniał. Na połowie każdego naleśnika ułożyć warstwę farszu, posypać serem. Naleśniki składać na 4 części. Wierzch każdego naleśnika można posypać resztą sera. Włożyć na chwilę do rozgrzanego piekarnika, aby się zapiekły.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet