Przepis na Mortadela z serem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas smażenia:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1829
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnie świata

Zdjęcia

Składniki

  • ser żółty 4 plastry
  • jajko 1 szt
  • bułka tarta 4 łyżki
  • koperek suszuszony 4 łyżeczki
  • przypawa curry 1/2 łyżeczki
  • oliwa do smażenia
  • szczypta soli
  • mortadela 4 plastry cienkie

Jak zrobić Mortadela z serem?

W roztrzepanym jajku z dodatkiem soli namoczyć każdy plasterek mortadeli, obtoczyć z obu stron lekko w bułce tartej, posypać lekko przyprawą curry. Następnie na patelni rozgrzać oliwę i smażyć przygotowaną mortadele, pod koniec smażenia z jednej strony położyć plaster sera i smażyć do roztopienia sera. Na koniec ułożyć na talerzyku i posypać suszonym koperkiem.

Podobne przepisy

Tagliatelle z cukinią i łososiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Sos z kaparami i suszonymi pomidorami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-02-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kuchnie świata

Humus

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Jarskie

Calzone

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Makaron z sosem pomidorowym i kiełbasą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Camembert pyszny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kuchnie świata