Przepis na Mortadela z serem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas smażenia:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1779
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnie świata

Zdjęcia

Składniki

  • ser żółty 4 plastry
  • jajko 1 szt
  • bułka tarta 4 łyżki
  • koperek suszuszony 4 łyżeczki
  • przypawa curry 1/2 łyżeczki
  • oliwa do smażenia
  • szczypta soli
  • mortadela 4 plastry cienkie

Jak zrobić Mortadela z serem?

W roztrzepanym jajku z dodatkiem soli namoczyć każdy plasterek mortadeli, obtoczyć z obu stron lekko w bułce tartej, posypać lekko przyprawą curry. Następnie na patelni rozgrzać oliwę i smażyć przygotowaną mortadele, pod koniec smażenia z jednej strony położyć plaster sera i smażyć do roztopienia sera. Na koniec ułożyć na talerzyku i posypać suszonym koperkiem.

Podobne przepisy

Churros

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Desery

Calzone

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Pieczona fasolka szparagowa z greckim dressingiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia grecka

Włoska insalata Caprese

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Kapusta na obiad z kiełbasą wiejską

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 95 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Kuchnie świata

Moja paella z kurczakiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kuchnia hiszpańska