Przepis na Miruna duszony w kapuście z sosem serowo-ogórkowo-czosnkowym

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
40 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1005
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

  • ryba miruna 0,6 kg
  • olej do smażenia
  • przyprawa do ryby
  • liście kapusty 4 liście
  • mąka do obtoczenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

sos

Jak zrobić Miruna duszony w kapuście z sosem serowo-ogórkowo-czosnkowym?

Rybę obtaczamy w mące i przyprawach. Smażymy na tłuszczu na delikatnym ogniu, obracamy. Każdą rybę owijamy liściem i dusimy na patelni pod przykryciem. Uważamy by liście nam się nie spaliły. Jak już ryba będzie uduszona wykładamy na talerz, można podać z ziemniakami i surówką. Polewamy rybę i kapustę sosem.

Sos: do miseczki wlewamy jogurt naturalny, dodajemy starty ogórek na dużych oczkach, i ser żółty oraz starty czosnek

Podobne przepisy

Karp pieczony z ziolami

Ile porcji: 6

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ryby

Smażona rybka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Ryby

Pieczony pstrąg

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: miechu

Kategoria: Ryby

Łosoś z ziołami

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-03-08

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Ryby

Łosoś grillowany

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Ryby

Ryba wigilijna

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ryby