Przepis na Mięso w cieście

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1286
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Mięso w cieście?

Indyka, szynkę i 2 jajka pokrój w kostkę, dopraw. Zrób ciasto maślane: mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem, wymieszaj, uformuj w kwadrat i schłodź.

Zrób ciasto podstawowe:
mąkę przesiej (1,5 szkl.), wbij jajko, wlej ocet i wodę (tyle aby ciasto było dość luźne), wyrób, przykryj i odstaw na 15 min. Następnie oba ciasta rozwałkuj razem. Rozwałkowane ciasta zawiń w serwetkę i włóż do lodówki na 15 min.

Następnie podziel na dwie części: mniejszą i większą. Rozwałkuj na prostokąty gr. 1 cm. Na mniejszy prostokąt nałóż nadzienie (zostaw rant 2 cm) przykryj większym kawałkiem, zlep brzegi. Posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz ok. 35 min. W temp. 180 st. C.

Podobne przepisy

Pierogi z mięsem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-13

Dodany przez: rfima

Kategoria: Mięsne

Pyszna szynka domowa gotowana

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 145 min.

Data dodania: 2022-10-14

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Schab w galarecie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-13

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Mięsne

Pulpety z mięsa gotowanego dla dzieci

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-07

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Pieczeń z szynki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 3000 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Farsz z mięsem i kapustą do pierogów

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-25

Dodany przez: Pola

Kategoria: Mięsne