Indyka, szynkę i 2 jajka pokrój w kostkę, dopraw. Zrób ciasto maślane: mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem, wymieszaj, uformuj w kwadrat i schłodź.
Zrób ciasto podstawowe:
mąkę przesiej (1,5 szkl.), wbij jajko, wlej ocet i wodę (tyle aby ciasto było dość luźne), wyrób, przykryj i odstaw na 15 min. Następnie oba ciasta rozwałkuj razem. Rozwałkowane ciasta zawiń w serwetkę i włóż do lodówki na 15 min.
Następnie podziel na dwie części: mniejszą i większą. Rozwałkuj na prostokąty gr. 1 cm. Na mniejszy prostokąt nałóż nadzienie (zostaw rant 2 cm) przykryj większym kawałkiem, zlep brzegi. Posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz ok. 35 min. W temp. 180 st. C.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne