Przepis na Meksykańskie pierogi

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3557
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Pyszne chrupiące pierożki

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Meksykańskie pierogi?

Obie mąki, sól oraz tyle wody (stopniowo dodawanej) wyrobić elastyczne ciasto. Odstawić je na 20 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować i wyciąć koła dużą szklanką (ja użyłam pucharka do lodów).

Robimy farsz: cebulę, czosnek posiekać, przesmażyć na oliwie. Dodać mięso, smażyć jeszcze przez kilka minut mieszając. Dodać przyprawy, kukurydzę, dusić mięso chwile. Doprawić solą i pieprzem.

Nakładać farsz na kółka ciasta, zlepiać brzegi. Ja pomagałam sobie moim pomocnikiem czyli kółkiem do zlepiania pierogów. Rozgrzać olej w głębokiej patelni. Smażyć partiami do zrumienienia się. Po usmażeniu pierożki podać z kwaśną śmietaną oraz salsą.

Podobne przepisy

Gulasz do kaszy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-08

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Mięsne

Prawie Ciorba de perisoare

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Makarony

Kaszanka na ostro

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Grillowana polędwiczka z sosem grillowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Mięsne

Półmisek kolacyjny

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Jeżyki z mięsa mielonego

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne